Ontstaan van de club

De mannen van het eerste uur zijn / waren:

Henk Hoving (nog actief lid)
Abel Weggemans
Luuk Dillerop
Gezienus Peters
Johan de Hoop
Herman Veurink
Paul van Zutphen

HOE HET BEGON:

Aan de bar van het voormalig bruin Café de Turfbak in Klazienaveen waren een paar klanten onder het genot van een pilsje aan het praten over de modelvliegsport. Een barkeeper (Abel Weggemans), die bijna altijd zijn oren en zijn ogen open heeft staan, ving natuurlijk dit gesprek op en bij de volgende bestelling mengde hij zich dan ook heel voorzichtig in het gesprek. Ook hij had altijd al belangstelling voor de modelvliegsport en tijdens het gesprek bleek dat Gezienus een zwever had gebouwd. Deze zwever moest natuurlijk de lucht in.

Afgesproken werd er, om de volgende dag op het grasland naast het huis van de fam. Peters één of meerdere pogingen te wagen. De volgende dag ging het dan gebeuren, iedereen was er natuurlijk bij. Het ging inderdaad zoals het bij een aankomende modelvlieger niet zou moeten gaan, er was schade aan de zwever. We werden fanatiek en tijdens een bijeenkomst in de stal van de fam. Peters werd er door deze mannen van het eerste uur besloten tot het oprichten van een modelvliegclub.

Maar nog steeds hadden deze aspirant vliegers de ballen verstand van het vliegen. De barkeeper (Abel) was inmiddels weer achter de bar gekropen en in gesprek met een klant, natuurlijk aan het praten over de modelvliegsport. Van deze klant vernam Abel dat er aan de overkant van het kanaal, waar deze klant woonde, een boer (Henk Hoving) woonde en die man vloog met die dingen (Modelvliegtuigen ) om zijn boerderij heen. Het starten en landen deed hij vanaf de straat. Na enkele gegevens te hebben opgenomen werd er met de rest van de mannen besloten om de stoute schoenen maar aan te trekken. Ze besloten om met een paar man (een invasie van 5 personen) deze vliegende boer te gaan opzoeken en te vragen of hij deze beginnende modelvliegers zou willen helpen bij het vliegen.

Hoera, hoera, boer Henk was genegen om ons te helpen bij het vliegen en hoera, wij hadden een zeer deskundig en ervaren iemand bij de vliegclub in oprichting binnen gehaald.

Er kwam een voorlopig bestuur t.w. voorzitter a.i. Henk Hoving, secretaris a.i. Abel Weggemans en penningmeester a.i. Luuk Dillerop.

Op donderdag 18-10-1979 hadden wij dan onze eerste vergadering. De agendapunten werden door iedereen aangedragen.

Zo zag onze eerste agenda er uit:
———- MODELVLIEGCLUB KLAZIENAVEEN ———
Hierbij nodig ik U uit voor de vergadering welke op donderdag 18-10-1979 gehouden zal worden in de woonkamer van Abel Weggemans boven café DE TURFBAK.
AGENDA.
1, Opening (Henk gaat zijn stem verheffen).
2, Verwarming van het gebouw.
3, Betaling van het gebouw. Huurbijdrage gebruikers c.q. leden.
4, Min. leeftijd van de leden.
5, Terreinregels.
6, Contributiebijdrage voor 1980.
7, Statuten.
8, Sponsors / donateurs.
9. Presentje voor de fam. Peters (voor gebruik stal).
10, Gereedschap.
11, Rondvraag.
12, Sluiting (Henk praat met versleten stembanden).
Het bestuur a.i.
Secretaris a.i.
Luuk Dillerop

Voordat de modelvliegclub i.o . op het huidige vliegveld kwam zaten wij op verschillende plaatsen in en rond Klazienaveen. Uiteindelijk werd bij de notaris Mr.W.M.A Mikx een akte opgemaakt ter oprichting van de MODELVLIEGCLUB KLAZlENAVEEN. Op 21 december 1981 werd deze akte opgemaakt. Tot zover een korte terugblik van de geboorte en de eerste stappen van een modelvliegclub. MODELVLIEGCLUB KLAZIENAVEEN was een feit!!  Onze registratie van de vliegclub (volgens opgave K.N.V.v.L.) begint met de letters Kl. (Klazienaveen).